Predstavnici Islamske zajednice prisustvovali prvoj donatorskoj večeri transplantacijskog programa u Podgorici

Predstavnici IZ-e prisustvovali prvoj donatorskoj večeri transplantacijskog programa

Predstavnici IZ-e prisustvovali prvoj donatorskoj večeri transplantacijskog programa

Podgorica – Predstavnici Islamske zajednice u Crnoj Gori, Sadmir ef. Hadžijić i Ismail ef. Dacić, prisustvovali su prvoj donatorskoj večeri transplantacijskog programa, održanoj 18.08.2012. godine u Delta Citiju u Podgorici.

Prva transplantacija bubrega sa živog donora u Crnoj Gori biće izvedena sredinom septembra, nad tri pacijenta, i to nad Aleksandrom Vujevićem, Nemanjom Božovićem, Jasminkom ili Jasminom Osmančević, kazala je između ostalog, doktorica Marina Ratković, nacionalni koordinator za transplantaciju. Sabaheta Osmančevič iz Rožaja, majka Jasmine i Jasminke, još uvijek nije odlučila kojoj će od bliznakinja donirati svoj bubreg.

U Crnoj Gori postoji 10 centara u kojima se liječe ljudi sa hroničnim bolestima bubrega, a do kraja godine biće otvoren još jedan centar u Plavu, koji će nesumnjivo imati veliki značaj za pacijente iz tog kraja.

Na kraju večeri, doktorka Ratković se zahvalila predstavnicima Islamske Zajednice na prisustvu, a Ismail ef. Dacić je obećao da će ubrzo dostaviti stav Islamske zajednice u pisanoj formi, po pitanju transplantacije organa, te se stavio na raspolaganje za dalji tok ovog programa.

Tags:

No Comments

    Leave a reply