Mešihat upriličio iftar za 600 vjernika u Ulcinju

Ulcinj – Večeras je u Ulcinju u organizaciji Mešihata Islamske zajednice  u Crnoj Gori organizovan iftar za džematlije iz Ulcinja.
Sa prisustvom od 600 džematlija ovo je bio do sada jedan od najvećih iftara u ovom primorskom gradu.
Donator iftara je grupa dobrotvora iz Istanbula koji će u ovom gradu izgraditi žensku medresu , a u ime njih iftaru je prisustvovao gospodin Sayim Bahadir koji se zahvalio Allahu koji im je omogućio da ovdje u Ulcinju nakon sto godina budemo zajedno na iftaru. On je uputio zahvalu i reisu Islamske zajednice koji “nas je zbližio i u dobru sastavio”.veliki iftar ul2
Na iftaru se obratio i predsjednik ulcinjske Opštine gospodin Nazif Cungu koji se zahvalio reisu Fejziću i gostima iz Istanbula na iftaru i poželio im ugodan boravak u Ulcinju.
Ambasadir Republike Turske u Crnoj gori Mehmet Nijazi Tanilir se u som kratkom obraćanju zahvalio na pozivu i džematu Ulcinja od sada čestitao nadolazeću  mubarek noć Lejletul-Kadr.
Reis Islamske zajednice u Crnoj gori Rifat ef.  Fejzić je između istalog rekao: “Biti donator  iftara u mjestu udaljenom 1000 km znači imati osjecaj istinskog bratstva i prijateljstva”. On se zahvalio donatorima i svima koji su prisustvovali iftaru.
Na kraju kordinator islamske zajednice Turske Teufik Yucesoy je proučio dovu, čime je i završeno još jedno prelijepo ramazansko druženje.
veliki iftar ul5

veliki iftar ul4

 

 

 

 

 

 

veliki iftar ul3

Tags:

No Comments

    Leave a reply