Humanitarna akcija “Neka svakom bajram je” u Bijelom Polju

Humanitarna akcija "Neka svakom bajram je"

Humanitarna akcija "Neka svakom bajram je"

Bijelo Polje/Rasovo – Ispraćajući mubarek mjesec ramazan, predosjećajući nadolazeću bajramsku radost, vrijedni džemat iz naselja Rasovo, u Bijelom Polju u saradnji sa Mešihatom Islamske zajednice u Crnoj Gori, organizovao je humanitarnu predbajramsku akciju pod sloganom “Neka svakom bajram je”.

Cilj akcije je da se finansijski ugroženim porodicama na području ove Opštine putem prigodne pomoći pomogne da i oni pripreme bajram i u njemu uživaju. Pakete pomoći u mesu, suhomesnatim proizvodima, brašnu i ulju, tjesteninama i ostalim životnim namirnicama obezbijedio je Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori, u saradnji sa kompanijom Franca i trgovinskim preduzećem Aka-Trejd, vlasnika Sabahudina Balića. Prosječna vrijednost distribuirane pomoći je oko 150 eura po porodici.

Humanitarna predbajramska akcija

Humanitarna predbajramska akcija

Akcija je otpočeta juče, 28. avgusta 2011.godine,  a glavni imam Odbora IZ-e Bijelo Polje, Enis ef. Burdžović i službenik Rahmet službe Odbora IZ-e Bijelo Polje Mensur ef. Kasumović sa nekoliko vrijednih rasovskih džematlija, te imama iz različitih bjelopoljskih džemata, udjeljivali su pomoć jučer i danas.

Cilj akcije je da se ovom donacijom, u dva predbajramska dana unese bajramska radost u preko trideset domaćinstava.

Tags:

  1. Mithat zoronjić 2. Septembra 2011. at 11:46

    Molim Allaha dž. da vas sviju nagradi za dobro djelo koje ste učinili.

    Dosta je više kod nas samo “riječi” samo “priče” , djleo je najbolji pokazatelj istinskog vjerovanja.
    Ponosim se s vama mojim Bjelopoljcima